Održana konferencija posvećena energetskoj sanaciji objekata u Varaždinskoj županiji

Foto: fzoeu.hr

Predstavnici Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Hrvatske učestvovali su na uvodnoj konferenciji projekta energetskih obnova varaždinskih škola održanoj u skupštinskoj dvorani Županijske palate. Reč je o projektima obnove vrednima više od 9 miliona kuna, koji obuhvataju tri varaždinske škole: srednju školu Novi Marof i osnovne škole Veliki Bukovec i Franje Serta Bednja.

Varaždinska županija je projekte prijavila na Poziv Ministarstva građevinarstva i prostornoga uređenja za sufinansiranje energetske obnove vaspitno-obrazovnih ustanova, a projekti su pripremljeni u saradnji sa timom Sektora za energetsku efikasnost, koji je imao ulogu partnera na projektu.

Predstavnik pomenutog tima gospodin Branislav Hartman izjavio je da je specifičnost ovog programa dvojaka uloga Fonda – naš tim ima ulogu partnera na projektu u sklopu čega smo pomagali korisnicima u pripremi projekata i dokumentacije, a bićemo na raspolaganju za savetovanje i oko daljnjih koraka realizacije.

Za projekte obnove ovih triju škola u Varaždinskoj županiji vredne gotovo 9,5 miliona kuna, odobreno je 4,9 miliona kuna bespovratnih sredstava iz Evropskog fonda za regionalni razvoj, a ostatak sredstava osigurala je Varaždinska županija. Reč je o kompletnoj obnovi zgrada – toplotna izolacija, obnovljivi izvori energije, unutrašnja i spoljna stolarija.

Javni poziv je bio otvoren od 22. novembra 2016. godine do 20. februara 2017. godine i u ovom periodu primljeno je skoro 300 projektnih predloga, dok je sa 230 sklopjen sporazum o partnerstvu.

izvor: fzoeu.hr

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti