Privredna komora Vojvodine i „Klaster za energetsku efikasnost“ potpisali Sporazum o saradnji (FOTO)

Foto: Promo

Predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević i predsednik Udruženja „Klaster za energetsku efikasnost“ prof. dr Zoltan Zavargo potpisali su u sredu, 7. juna 2017. godine Sporazum o saradnji u prostorijama PKV. Stupanjem u partnersku saradnju, obe strane saglasne su da će raditi na ostvarenju zajedničkog cilja – promovisanje energetske efikasnosti u zgradarstvu, korišćenje obnovljivih izvora energije i ostvarivanja svojih strateških interesa.

Potpisnice sporazuma će  sarađivati na projektima u oblasti energetske efikasnosti, obnovljivih izvora energije i podizanju nivoa energetske efikasnosti kod privrednih subjekata, javnih preduzeća i ostalih zainteresovanih subjekata.

– PKV u potpunosti prepoznaje značaj energetske efikasnosti za privredu, a samim tim i za naše celokupno društvo. Energetska efikasnost može značajno doprineti smanjenju troškova privrednih društava i doprineti njihovom boljem finansijskom stanju i povećanju konkurentnosti – naglasio je predsednik Vučurević.

Foto: Promo

On dodaje da PKV uviđa važnost postojanja Klastera za energetsku efikasnost i ističe da je i do sada PKV podržavala njegov rad.

– Potpisivanjem Sporazuma verujem da će naša saradnja preći na viši nivo – rekao je Vučurević.

Prof. dr Zavargo rekao je da je potpisivanje Sporazuma sa PKV od izuzetne važnosti za Udruženje „Klaster za energetsku efikasnost“.

– PKV smatramo prirodnim partnerom i veoma važnim u realizaciji ciljeva Udruženja: povećanje energetske efikasnosti, zaštite životne sredine, korišćenja obnovljivih izvora energija i njihovo promovisanje. Smatramo da ćemo postavljene ciljeve uspešnije ostvariti u saradnji sa PKV. Uspešnost naše saradnje biće svakako od koristi kako za privredu, tako i za društvo u celini – naglasio je prof. dr Zoltan Zavargo.

Svečano potpisivanje Sporazuma o saradnji održano je u okviru druge vanredne sednice Skupštine Udruženja „Klaster za energetsku efikasnost“.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti