Prezentovan Nacrt revizije Strategije održivog razvoja grada Sombora za period od 2014. do 2020.

 

Foto: Grad Sombor
Foto: Grad Sombor

Nacrt revizije Strategije održivog razvoja grada Sombora za period od 2014. do 2020. prezentovali su u utorak mr Karlo Puškarica, konsultatnt Agencije MSM TIM d.o.o. i Tanja Todorović, ispred Centra za održivi lokalni i regionalni razvoj „Waybridge“.

Rečeno je da temeljni dokument čija je revizija vršena nije sadržao indikatore, što je osnovni razlog što se nije moglo pristupiti merljivosti zadatog i realizovanog u periodu od 2014. do 2017. godine, te da „nije ni u redu da se sada ocenjuju ciljevi koji su zadati, jer ih je utvrdila druga politička grupacija.“

Strategija je svakako politički dokument i sigurno će se realizovano ocenjivati, ali sa aspekta grupacije koja je utvrđivala i sprovodila određene zadatke kako bi se ostvarili ciljevi, kazao je mr Puškarica.

Učestvujući u raspravi Dragan Nikodijević je zatražio da se Odboru Skupštine grada Sombora kvartalno podnose izveštaji o realizaciji zadatih ciljeva.

Shodno utvrđenim procedurama, sledi izveštaj Gradskom veću o sprovedenim raspravama, nakon čega će biti utvrđeni i predlozi navedenih dokumenata.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti