Delegacija Evropske agencije za životnu sredinu u poseti Agenciji za zaštitu životne sredine Republike Srbije

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine
Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Agenciju za zaštitu životne sredine je posetila delegacija Evropske agencije za životnu sredinu (EEA) u sastavu Hans Bruninks, direktor EEA, David Stanners, rukovodilac Sektora za partnerstvo i mreže, Bert Jansen, koordinator za Zapadni Balkan i Jasmina Bogdanović, projektni rukovodilac.

Tokom dana upriličen je i sastanak ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana sa direktorom Evropske agencije za životnu sredinu Hansom Bruninksom, koji je u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji.

Ispred Agencije za zaštitu životne sredine sastanku su prisustvovali Filip Radović, direktor Agencije i dr Tamara Perunović Ćulić, pomoćnik direktora sa saradnicima.

Sastanak je posledica zajedničkog zahteva zemalja Zapadnog Balkana za posetu najviših predstavnika EEA nakon 15 godina saradnje u cilju unapređenja iste, razgovora o dosadašnjim rezultatima, budućim aktivnostima kao i promenama statusa u okviru saradnje sa EEA sa postizanjem punog članstva u EEA pre članstva u EU.

Istaknuto je da Agencija je za zaštitu životne sredine Republike Srbije već duži niz godina dostavlja oko 90 odsto traženih podataka čime je svrstana na 14. mesto rang liste članica EEA.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti