Predstavnici Niša učestvovali na klimatskoj konferenciji u Bonu

Foto: ni.rs

Predstavnici grada Niša učestvovali su na ovogodišnjoj konferenciji o klimatskim promenama u Bonu.

Kako je saopšteno, ključna tema razgovora se odnosila na smanjenje količine ugljen-dioksida u atmosferi, koji se uglavnom oslobađa sagorevanjem uglja i nafte.

Predsednik Skupštine grada Niša gospodin Rade Rajković izjavio je da će grad Niš postepeno preduzimati sve neophodne korake kako bi se povećala energetska efikasnost i obezbedila održivost energetskog sistema u gradu. Kako je naveo, to je jedino moguće kroz energetske projekte koji bi doprinosili znatnom smanjenju emisije izduvnih gasova, a sa ciljem da grad Niš inovativnim tehnologijama u ovoj oblasti postane pionir u zaštiti klime i životne sredine u regionu.

On je izjavio i da grad Niš ima mogućnosti da poboljša energetsku efikasnost i poveća korišćenje obnovljivih izvora energije, što podrazumeva uštedu energije, uvođenje čistijih i obnovljivih izvora energije, reciklažu i prečišćavanje voda, elektrifikaciju javnog prevoza, štedljivu javnu rasvetu i ostale preventivne, praktične modele za ekološki čistiju sredinu. Sve to može biti postignuto kroz međunarodne forume, razmenu iskustava i projektno finansiranje, dodao je on.

izvor: ni.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti