Povećanje EE u OŠ „Moma Stanojlović“ u Kragujevcu

1

Predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Nemačke banke za obnovu i razvoj (KfW) i grada Kragujevca posetili su Osnovnu školu „Moma Stanojlović“ u Kragujevcu povodom realizacije projekta energetske efikasnosti.

Rukovodilac Jedinice za implementaciju projekta pri resornom ministarstvu gospodin Aleksandar Durković izjavio je da bi prva faza projekta energetske efikasnosti u OŠ „Moma Stanojlović“ trebalo da počne u aprilu 2016. godine. On je istakao da će u okviru projekta biti zamenjeni prozori i vrata, biće urađena izolacija fasade, zamenjeni podovi, rekonstruisani mokri čvorovi, ali i uređeni trotoari u školskom dvorištu. Očekuje se da će se ovim merama doprineti uštedi energije između 30 i 50 odsto.

Povećanje energetske efikasnosti u OŠ „Moma Stanojlović“ u Kragujevcu realizuje se u okviru projekta „Energetska efikasnost u javnim zgradama“. Radovi bi trebalo da traju tri meseca, a njihova vrednost iznosi oko 400 hiljada evra. Iz kredita Nemačke banke za obnovu i razvoj obezbeđeno je 360 hiljada evra, a ostatak je obezbedio grad Kragujevac.

U planu je da se radovi na povećanju energetske efikasnosti izvedu i u TUŠ „Toza Dragović“ i u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji.

Sandra Jovićević

foto: kragujevac.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti