Uvode se izvođači radova u izgradnju novog kolektora u Leskovcu

 

Foto: Grad Leskovac
Foto: Grad Leskovac

U Leskovcu je potpisan zapisnik o uvođenju izvođača radova u posao na izgradnji novog kolektora između Grada Leskovca, Ministarstva zaštite životne sredine, izvođača radova i predstavnika vršioca tehničke kontrole i stručnog nadzora.

Ispred grada kao drugog naručioca zapisnik je potpisao gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

– Dana, 20. juna ove godine potpisan je ugovor o izgradnji kolektora sa izabranim izvođačem KOSTAG, u vrednosti od preko 417 miliona dinara sa rokom izgradnje od 22 meseca. Samo dva dana kasnije potpisan je ugovor sa firmom BEOHIDRO koja će vršiti nadzor nad radovima u vrednosti od 46,5 miliona dinara. Ova sredstva je izdvojila Vlada Republike Srbije, odnosno Ministarstvo zaštite životne sredine. Dok je Grad Leskovac za eksproprijaciju zemljišta kojim će kolektor proći izdvojio oko 20 miliona dinara, rekao je dr Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca i dodao da izgradnjom kolektora u dužini od 5150 metara, odnosno stavljanjem u funkciju čitavog Postrojenja za preradu otpadnih voda, grad Leskovac će zajedno sa Srbijom stati u red zemalja sa razvijenom svešću o važnosti zaštite životne sredine.

– Ovim ćemo postati ravnopravan partner Evropi koja insistira na ekološkom sistemu vrednosti. Leskovac je danas zaokružio lanac zaštite svojih voda, zemlje i vazduha, zajedno sa akumulacijom u Barju, sa fabrikom za proizvodnju pitke vode u Gorini, sa sanitarnom regionalnom deponijom u Željkovcu, istakao je Cvetanović.

U ime Ministarstva zaštite životne sredine, prisutnima se obratila Darinka Radojević, koja je naglasila da je Ministarstvo posebno izuzetno posvećeno projektima u lokalnim samoupravama jer su one mesta u kojima se štiti životna sredina.

– Projekat izgradnje kolektora i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, Ministarstvo zaštite životne sredine smatra jednim od najznačajnijih projekata koji trenutno sprovodi, rekla je Darinka Radojević.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti