Potpisan ugovor za izgradnju kanalizacione mreže u Suvom Rudištu na Kopaoniku

Foto-ilustracija: Unsplash (Timothy L. Brock)

Uskoro bi trebalo da počnu radovi na rekonstrukciji i izgradnji kanalizacione mreže u turistočkom kompleksu Suvo Rudište u opštini Raška na Kopaoniku.

Ugovor sa izvođačima radova potpisao je Marko Blagojević, ministar za javna ulaganja, a prisustvovali su Irena Vujović, ministarka zaštite životne sredine i Nenad Popović, predsednik Opštine Raška.

“Investicijom vrednom 170 miliona dinara počinje rešavanje problema nedostajuće kanalizacione mreže u ovom značajnom turističkom kompleksu. Kao i za niz kapitalnih zelenih projekata, sredstva za realizaciju ovog izuzetno važnog projekata obezbedila je Vlada Republike Srbije preko Ministarstva zaštite životne sredine i Ministarstva za javna ulaganja”, rekla je ministarka Vujović.

Pročitajte još:

Kako je istakla ugovorom je definisano da radovi budu završeni u roku od 730 kalendarskih dana od trenutka uvođenja u posao. Pored iskoraka ka unapređenju standarda u zaštiti životne sredine, investicija je značajna i za kvalitetniji život stanovnika opštine Raška, kao i za očuvanje prirodnih resursa.

Ministarka je podsetila da će u narednom periodu biti uloženo 200 miliona evra širom Srbije za izgradnju nedostajuće komunalne infrastrukture i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti