Posađeno 35 stabala povodom 35 godina Beogradskog maratona

Foto: Grad Beograd

U parku “Ušće” posađeno je 35 stabala četinara povodom 35 godina postojanja Beogradskog maratona. Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine grada, zahvalio se Dejanu Nikoliću, direktoru Beogradskog maratona, na svemu što je tokom godina radio za ovu sportsku manifestaciju.

“Maraton neguje tradiciju da uz sportski deo uvek postoje i društveno odgovorne aktivnosti. Ove godine akcenat je na zaštiti i očuvanju životne sredine i povećanju broja i kvaliteta zelenih površina u Beogradu”, kaže Nikodijević, navodi se u saopštenju. 

Kako je dodao Beogradski maraton je svakako jedan od najlepših događaja u prestonici, ujedno je to i najmasovnije takmičenje koje se održava.

“Nadam se da će ovo biti podsticaj svima da vode računa o zaštiti životne sredine. Trebalo bi da svako lično doprinese boljem i zdravijem Beogradu, a poznato je da građani samo jednim klikom na telefonu, preko aplikacije „Zasadi svoje drvo“, mogu da učestvuju u ovakvim akcijama. Nadam se da ćemo u budućnosti obeležavati još mnogo jubileja Beogradskog maratona i saditi još više stabala”, rekao je Nikodijević.  

Tokom prošle godine, JKP “Zelenilo-Beograd” posadilo je 8.000 stabala, rekao je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika. Prema njegovim rečima u glavnom gradu ima 57.000 drvorednih stabala i više od milion stabala u parkovskim površinama.

“Trudili smo se i ranije, a sigurno ćemo i ubuduće nastaviti da promovišemo sport i zaštitu životne sredine. Beograd je naš glavni partner i pokrovitelj. Bez Grada ne bismo mogli da organizujemo ovakav događaj. Ovo je zaista lep način da obeležimo naš veliki jubilej – 35 godina postojanja Beogradskog maratona”, rekao je Dejan Nikolić.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti