Poljoprivrednicima brža isplata sredstava uz redovno proveravanje eSandučeta

Foto-ilustracija: Freepik (master1305)

Poljoprivredni proizvođači koji su podneli zahtev za podsticaje putem portala ePodsticaji, trebalo bi da redovno proveravaju svoje eSanduče na portalu eUprave kako bi prihvatili rešenja, koja na taj način postaju pravosnažna i izvršna, što omogućava isplatu sredstava, navodi se na sajtu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Portalu eUprave možete da pristupite ovde.

Neophodno je da poljoprivredni proizvođači prihvate i preuzmu Rešenje o usvajanju zahteva za subvencije koje je isporučeno u njihovo eSanduče i ukoliko nemaju primedbe, odreknu se prava na žalbu saglasno Uputstvu za odustanak od žalbi. Na taj način sredstva će biti brže isplaćena na korisnički račun prijavljen u elektronski Registar poljoprivrednih gazdinstava.

Pročitajte još:

Uputstvo za odustanak od žalbi – ePodsticaji

Ukoliko su poljoprivredni proizvođači podneli zahtev za ostvarivanje prava na refakciju plaćene akcize putem platforme eAgrar (odnosno eRPG) takođe je potrebno da redovno proveravaju svoje eSanduče na portalu eUprave, prihvate i preuzmu Rešenje o usvajanju. Odustanak od prigovora na pomenuta rešenja podnosi se prateći uputstva u delu Podnošenje žalbi i odustanak od prigovora putem platforme eAgrar (eRPG).

Za sve dodatne informacije korisnici se mogu obratiti na kontakt telefone Uprave za agrarna plaćanja 011/30-20-100, 011/30-20-101 i 011/30-20-118 ili 0800/106-107, svakog radnog dana od 7.30 do 15.30 časova, kao i na zvaničnoj veb prezentaciji Uprave za agrarna plaćanja koja je dostupna ovde  i na zvaničnoj veb prezentaciji eAgrar kojoj možete da pristupite ovde.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti