Pokrajinski sekretarijat raspisao tri konkursa za dodelu sredstava poljoprivrednicima

Foto-ilustracija: Pixabay

Sva tri konkursa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, objavljena na njihovom sajtu u utorak,  namenjena su poljoprivrednicima.

Tekst prvog Konkursa navodi kako su sredstva namenjena za subvencionisanje kamate na kredite Razvojnog Fonda Vojvodine za nabavku nove opreme i sistema za navodnjavanje iz kanalske mreže.

Za realizaciju aktivnosti predviđeno je ukupno 2.000.000 dinara. Bespovratna sredstva za podršku kreditnim sredstvima po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 100 odsto visine ugovorene kamate po kreditu registrovanog gazdinstva.

Minimalni iznos podrške po jednoj prijavi iznosi od 50.000 dinara, a maksimalni iznos podrške iznosi do 1.000.000 dinara.

Prilikom razmatranja podnetih prijava za ostvarivanje bespovratnih sredstava, priznavaće se zahtevi poslati Fondu, ili ugovori zaključenih nakon 01.01.2020. godine, radi kreditiranja za navedene namene.

Zahtev se podnosi Fondu ili Pokrajinskom sekretarijatu u isto vreme kada se podnosi i zahtev za kredit Fonda po Кonkursu za dugoročne kredite za nabavku nove opreme i sistema za navodnjavanje iz kanalnske mreže subvencionisane od strane Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Кonkurs je otvoren do utroška sredstava, zaključno sa 01.12.2021. godine.

Za više informacija pogledajte OVDE.

Drugi Konkurs namenjen je za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u pčelarstvo, a treći Konkurs namenjen je za dodelu sredstava za održavnje naučno stručnih aktivnosti u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u 2021 godini na teritoriji AP Vojvodine.

Za više informacija pogledajte OVDE.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti