Podržani projekti na konkursu „Partnerstvo za budućnost”

CRH Srbija je organizovala deveti po redu konkursPartnerstvo za budućnost” sa ciljem da podrži različite inicijative u funkciji razvoja iz oblasti obrazovanja, kulture, sporta i održivog razvoja, koje će biti realizovane na teritoriji opštine Paraćin.

Konkurs je bio otvoren od 1. marta do 30. aprila ove godine za sve neprofitne organizacije, ustanove i udruženja građana registrovane na teritoriji opštine Paraćin.

Ove godine je pristiglo 45 projekata, što predstavlja najveći broj prijavljenih projekata od samog početka organizovanja konkursaPartnerstvo za budućnost”, od 2008. godine.

Ukupan fond za nagrade iznosio je 30.000 evra, a nagrade je dobilo 10 projekata, svaki pojedinačno do 3.000 evra.

Odlukom žirija sastavljenog od predstavnika kompanije CRH Srbija, i u skladu sa Uslovima konkursa proglašeni su pobednici sledećih projekata: Nezavisni sindikat policije-Sindikalna grupa Paraćin projekat „Stvaranje boljih uslova za efikasnije ostvarivanje prava građana u oblasti Upravnih poslova“, UNEKOOP projekat „Biomasom do niskokarbonske cementne industrije“, Centar za razvoj preduzetništva i inovacija „Smart Connections“ projekat „Jačanje ženskog preduzetništva u opštini Paraćin„, Media centar Pomoravlje projekat „Strategija za nemarnost u ekologiji“, Turistička organizacija opštine Paraćin projekat „CRH interaktivni izlog“, Radio klub “Kosmos” projekat „Opremanje i obuka mladih radio-amatera za rad u svim uslovima“, Savez slepih Srbije – Opštinska organizacija Paraćin projekat „Približimo knjigu slepima – Čitaonica i biblioteka“, OŠ „Momčilo Popović Ozren“, Paraćin projekat „Unapređenje kvaliteta nastave i razvoj kompetencija učenika za odgovoran odnos prema okolini“, Zavičajni muzej „Paraćin“ projekat „Privredni razvoj Paraćina i počeci industrijalizacije u Srbiji“ i OŠ „Stevan Jakovljević“, Paraćin projekat „Znanje bez granica“.

Milisav Pajević

Ovaj tekst je nastao u okviru projekta „Info-energetski Paraćin“ koji je sufinansiran iz budžeta Opštine Paraćin na Javnom pozivu za učešće na opštem konkursu za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2018. godini.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti