Počinje izgradnja kanalizacije u opštini Voždovac

Prezentacija_projekta beograd.rs

Krajem prošle nedelje u skupštinskoj sali opštine Voždovac održana je prezentacija projekta kanalizacione mreže za deo naselja Jajinci, lokacija „Mala utrina“.

Gradski menadžer Beograda gospodin Goran Vesić izjavio je da će uz pomoć ovog projekta oko 300 domaćinstava dobiti kanalizaciju. Dodao je da je u planu izgradnja kanalizacione mreže i u drugim opštinama. On je istakao da će sledeće godine biti uspostavljeno javno-privatno partnerstvo koje će obuhvatiti izgradnju pet fabrika za prečišćavanje otpadnih voda i izradu nedostajuće kanalizacije. Prema njegovim rečima, partnerstvo će biti vredno između 500 i 700 miliona evra, a očekuje se da će trajno biti rešen problem kanalizacije u Beogradu. Dodao je da čak trećina Beograda nema uređenu kanalizaciju.

Predsednik opštine Voždovac gospodin Aleksandar Savić istakao je da je realizacija projekta kanalizacione mreže u delu naselja Jajinci rezultat saradnje grada Beograda, opštine Voždovac i građana. Kako je istakao, početak radova očekuje se krajem oktobra 2015. godine.

Rok za završetak radova iznosi 180 dana, dok je vrednost radova preko 40 miliona dinara.

Sandra Jovićević

foto: beograd.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti