Početak eko kampanje Zelena stanica

Reciklirajte propisno svoj električni i elektronski otpad (e-otpad), sakupite kupone i zamenite ih za poklon i iskoristite priliku da naučite zašto je važno pravilno odlaganje e-otpada, misija je kampanje Zelena stanica.

Građani Sarajeva od 10. decembar do 31. januara 2021. godine e-otpad mogu da odlože u reciklažno dvorište koje se nalazi u naselju Otoka u Sarajevu, ulica Džemala Bijedića 144, koje radi od ponedeljka do subote od 7:30 do 16:00 časova.

Građani reciklažno dvorište mogu da koriste potpuno besplatno za sve kategorije električnog i elektronskog otpada, a tokom trajanja kampanje, za predate aparate dobiće kupone koje mogu da zamene za poklone po izboru u prostorijama društva ZEOS eko-sistem ili ih mogu dobiri putem pošte na adresu.

Kako se navodi u saopštenju, bitno je napomenuti da samo propisno odložen i dokumentovan e-otpad ne predstavlja opasnost po zdravlje građana i zagađenje okoline, što je i cilj ove kampanje. Zato se simboličnim nagradama zahvaljuju odgovornim građanima koji pravilno odlažu svoj e-otpad.

Pravila kampanje:

  • 1 mali aparat vredi 1 kupon (kabal nema vrednost kupona)
  • 1 štedna/plinska/led sijalica vredi 1 kupon (u e-otpad ne potpadaju sijalice sa žarnom niti)
  • 1 monitor vredi 3 kupona
  • 1 televizor vredi 5 kupona
  • 1 veliki aparat iznad 25 kilograma vredi 15 kupona

Sliku sakupljenih kupona možete poslati putem mejla info@zeos.ba, uz prezime i ime, adresu i broj telefona, kao i vrstu poklona koji želite, ukoliko je dostupan.

Stanje dostupnih nagrada pogledajte ovde.

Pravo učešća imaju svi građani, ali ne i pravna lica. 

Sve potrebne informacije građani mogu dobiti putem mejla mahir.bjelonja@zeos.ba ili pozivom na broj +387 33 628 606.

Izvor: Eko-sistem ZEOS

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti