Počela jedanaesta sezona akcije „Parkiraj i bicikliraj”

Foto: Grad Beograd

Na Adi Ciganliji je počela jedanaesta sezona akcije “Parkiraj i bicikliraj” koju organizuje javno komunalno preduzeće „Parking servis”. Ova akcija omogućava korišćenje četiri bicikla po ceni redovnog parkiranja jednog vozila – dva za odrasle i dva za decu.

“Na vreme su doneli odluku da našim korisnicima ponude da tokom leta mogu besplatno da koriste bicikle. Kao što se vidi, iz godine u godinu akcija ide sve bolje i sprovodi se u nekoliko naših parkirališta i garaža, a oni koji u njih dođu mogu besplatno da preuzmu bicikle i to dva za odrasle i dva za decu. Kada vrate bicikl, dobijaju nazad svoj auto. Ovo je jedna od najlepših akcija koje ima Beograd”, rekao je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda.

Na Adi Ciganliji se nalazi trista bicikala za odrasle i oko stotinu za decu, a ukupno ih ima petsto na čitavoj teritoriji grada.

“Nastavićemo da širimo ovu akciju, bez obzira na to što krećemo sa javnim biciklima na osnovu javno-privatnog partnerstva sa američkom kompanijom koja radi javne bicikle u preko 40 gradova sveta. U Beogradu će ih biti hiljadu, ali i „Parking servis” će širiti svoju mrežu. Na gradu je da uradi što više biciklističkih staza kako bi one mogle da se koriste. Plan je da se u naredne četiri godine uradi skoro petsto kilometara ovakvih staza. Na taj način pokazujemo da se Beograd okreće zdravom životu i da pružamo našim građanima mogućnost da koriste alternativne načine javnog prevoza”, istakao je Vesić, navodi se u saopštenju.

Bicikli se mogu preuzeti nakon parkiranja vozila na parkiralištima „Ada Ciganlija” i „Milan Gale Muškatirović”, kao i u garažama „Obilićev venac”, „Zeleni venac” i „Masarikova”. Prošle godine oko 33 hiljade korisnika iskoristilo je ovu uslugu.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti