Počela izgradnja kanalizacione mreže u Boljevcu

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

U Boljevcu su započeti radovi na najvećem ekološkom projektu u toj opštini, na izgradnji 10 kilometara nedostajuće kanalizacione mreže.

Tom prilikom ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, rekla je da će se ovim projektom građanima Boljevca unaprediti kvalitet života i zato je važno da se radovi završe što je pre moguće.

,,Naredni korak, koji planiramo u sledećoj godini, jeste priprema dokumentacije za postrojenje za preradu otpadnih voda u ovoj opštini’’, rekla je ministarka.

Kako je istakla, u ovom trenutku širom Srbije se gradi 100 kilometara nedostajuće kanalizacione mreže, a među njima se nalaze Niš, Gornji Milanovc, Pećinci i Kopaonik.

Pročitajte još:

,,Uskoro će krenuti i radovi na izgradnji postrojenja za preradu otpadnih voda. U ove svrhe smo obezbedili 200 miliona evra iz kredita Razvojne banke Saveta Evrope, sredstva iz evropskih fondova (IPA), a slični projekti se realizuju i kroz projekte drugih ministarstava’’, rekla je ministarka Vujović.

Ministarka je podsetila na već realizovane projekte u ovoj opštini koji su za cilj imali zaštitu zemljišta i bolji kvalitet vazduha kroz projekat zamene stare kotlarnice. U ove projekte, Ministarstvo je uložilo više od 23 miliona dinara.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti