Nova ulaganja u novosadske saobraćajnice – obnavlja se i Temerinski put

Foto-ilustracija: Unsplash (kimi lee)

U Pokrajinskoj vladi potpisan je Ugovor o prenosu novčanih sredstava između Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj i Puteva Srbije za rekonstrukciju puta od Temerina do Bečeja.

Finansirana će biti i izrada plana detaljne regulacije, idejnog rešenja i projekta, kao i pratećih studija i elaborata, za izgradnju obilaznice na trasi auto-puta E-75 (petlja Sever) – Novi Sad – Veternik – Futog – Begeč – Gložan – Čelarevo – Bačka Palanka.

Reč je o projektima vrednim 250 miliona dinara od čega je ovim ugovorom Pokrajinska vlada obezbedila 125 miliona dinara, i još toliko Vlada Srbije.

Kako navodi ministar Vesić, ministarstvo u novosadske saobraćajnice ulaže skoro 500 miliona dinara, a radovi su započeti u Ulici Kneza Miloša, u Venizelisovoj, a biće urađen i put prema Veterniku.

Pročitajte još:

,,Osim toga radiće se mnoge saobraćajnice u Vojvodini. Znamo da se gradi brza pruga Novi Sad-Subotica, a biće rekonstruisane još dve regionalne pruge u Vojvodini. Reč je o paralelnoj pruzi sa brzom prugom – Pančevo – Kikinda – Subotica, i pruga Sombor – Vrbas“, istakao je ministar.

Prema rečima predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, u naredne dve godine pripremiće se projektna dokumentacija za izgradnju obilaznice, koja će omogućiti da u budućnosti kamioni više ne idu kroz Novi Sad.

Foto-ilustracija: Unsplash (G R Mottez)

,,Vlada Srbije priprema izgradnju mosta između Bačke Palanke i Neština što će, zajedno sa obilaznicom oko Novog Sada, značiti za Novi Sad, Bački Petrovac, Bačku Palanku, Bač i za brojna sela koja će imati pristup brzoj saobraćajnici“, rekao je Mirović.

Najavljeno je i da će ove godine početi izgradnja auto-puta od Beograda do Zrenjanina, a kasnije od Zrenjanina do Novog Sada, a da će u narednim nedeljama početi i izgradnja „Smajli“ – brze saobraćajnice od granice naše zemlje sa Hrvatskom do granice sa Rumunijom, od Sombora do Srpske Crnje.

Ministarstvo je dalo saglasnost i da Javno preduzeće „Putevi Srbije“ krene u obnovu Temerinskog puta u Novom Sadu, koji predstavlja jedan od ulaznih pravaca u grad, a vrednost radova na rekonstrukciji Temerinskog puta iznosi 157 miliona dinara.

Radovi na rehabilitaciji Temerinskog puta, počeće obnovom deonice od raskrsnice sa Primorskom ulicom do kružnog toka kod Rodića, u dužini od oko dva kilometra. Radovi će obuhvatiti površinu od oko 30.000 kvadrata.

„Dogovorili smo se i da ’Putevi Srbije’ krenu u obnovu Novosadskog druma, prema Veterniku. Za to će u najkraćem roku biti izdat nalog i tokom jesena biće obnovljen i taj putni pravac, u vrednosti oko 280 miliona dinara’’, rekao je ministar.

Podsetio je da se u Novom Sadu grade dva mosta, jedan u produžetku Bulevara Evrope, i drugi od Kaća do Petrovaradina, u okvoru Fruškogorskog koridora, dok sam Grad Novi Sad gradi još jedan most.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti