Planira se intenzivno pošumljavanje Beograda

Povodom Svetskog dana šuma, vršilac dužnosti gradskog sekretara za zaštitu životne sredine Ivana Vilotijević otvorila je danas skup koji je tim povodom održan u Gradskoj upravi Grada Beograda.

Foto: Grad Beograd

Govoreći o rezultatima pošumljavanja na teritoriji grada Beograda, ona je istakla da se ono studijski primenjuje, prema planu koji je usvojen 2011. godine i čiji su rezultati značajno uticali na kvalitet vazduha u prestonici.

„Zbog raznih spekulacija u javnosti, potrebno je istaći da je kvalitet vazduha izuzetno dobar u metropoli kakav je Beograd. Iz tog razloga, danas će biti održana predavanja o kvalitetu šuma, kao i o kvalitetu vazduha, jer su neminovno vezana“, ukazala je Vilotijevićeva.

Ona je istakla da je plan da se u 2019. godini posadi 60 hektara nove šume na teritoriji Beograda i više od 400 stabala u formama drvoreda.

„Sekretarijat nastavlja planski da pošumljava delove Beograda, uz naglasak na urbane zone i širenje novih parkova. Uvek je potrebno da krenemo od sebe, jer kao što svi imamo kućne ljubimce, potrebno je da svako od nas ima i svoje drvo“, poručila je resorna sekretarka okupljenima u Maloj sali Gradske uprave.

Na predavanju su se obratili asistent Šumarskog fakulteta u Beogradu Marko Kazimirović i doktor iz Gradskog zavoda za javno zdravlje Andrej Šoštarić.

Izvor: Grad Beograd

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti