PKS: Trgovine kontinuirano rade na stabilnom snabdevanju

Foto-ilustracija: Unsplash (Rob Maxwell)

Trgovci svakodnevno ulažu velike napore kako bi obezbedili potrebne količine robe i kontinuiranu snabdevenost tržišta. Uprkos izazovima sa kojima se suočava ceo lanac snabdevanja globalno i lokalno, zajedno sa dobavljačima, trgovci svakodnevno dopunjuju asortimane svih prodavnica, saopštila je Grupacija trgovaca prehrambenim proizvodima na veliko i malo Privredne komore Srbije. 

“Tražnja za osnovnim životnim namirnica koje su pod Uredbom Vlade Republike Srbije u protekla tri meseca veća je od 20 procenata u odnosu na isti period prošle godine. Trgovci pružaju podršku državnim institucijama i naporima privrede u preuzimanju inflatornog pritiska na svoje poslovanje i obezbeđuju adekvatnu snabdevenost poslujući po profitnoj stopi od 3,5 odsto”, navodi se u saopštenju PKS-a.

Na rafovima trgovina više je od 85 odsto artikala proizvedenih u Srbiji, što stvara dodatnu stabilnost i sigurnost u snabdevanju, posebno u vreme kriza.

Srpsko tržište bilo je jedno od retkih u Evropi koje je, u najvećem jeku pandemije koronavirusa, funkcionisalo bez poremećaja, upravo zahvaljujući ažurnosti trgovaca na malo.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti