Ulaganje od 300.000 evra u poboljšanje vodovodnog sistema u Podgorici

Foto-ilustracija: Unsplash (Clint McKoy)

„Vodovod i kanalizacija“ Podgorica i slovenačka kompanija „Petrol“ i „Siemens“ Crna Gora potpisali su Ugovor o realizaciji pilot projekta za smanjenje gubitaka na delu vodovodnog sistema Glavnog grada Podgorica. Projekat obuhvata ugradnju merne opreme, sakupljanje i analizu podataka vezanih za gubitke na vodovodnom sistemu sa ciljem donošenja seta mera za otklanjanje istih.

Oblast koja je obuhvaćena pilot projektom odnosi se na područje Donje i Gornje Gorice, Donjih Kokota, kao i naselja Beri, Farmaci, Lekići i Grbavci. Vrednost ove faze projekta je oko 200.000 evra, dok se za narednu fazu projekta, koja se odnosi na sanaciju kvarova, zamenu vodomera, regulaciju pritisaka i drugih mera, planira ulaganje od više od 100.000 evra.

Predviđeno je da objekat bude realizovan u periodu od šest do devet meseci, s tim da bi prva faza trebala da bude gotova u naredna tri do četiri meseca.

Projekti ovog tipa imaju za cilj povećanje efikasnosti sistema vodosnabdevanja i stvaranje ušteda na svim poljima kroz sanaciju gubitaka, sa osnovnom porukom očuvanja vode kao najznačajnijeg resursa Podgorice.

Izvor: Glavni grad Podgorica

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti