Park prirode Una kao odbrambeni mehanizam protiv odlaganja nuklearnog otpada

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je Srni u Kostajnici da je Vlada Srpske proglasila Park prirode “Una” kao još jedan odbrambeni mehanizam u borbi sa Hrvatskom protiv odlaganja nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, na granici sa četiri opštine u Srpskoj i pet u FBiH. Zaštitili smo reku Unu u dužini od 95 kilometara, naglasila je Golićeva.

Foto-ilustracija: Pixabay

Na sastanku Golićeve i načelnika opštine Kostajnica dogovoreno je da će predstavnici Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju i Republičkog zavoda za zaštitu prirodnog, istorijskog i kulturnog nasleđa predstaviti Skupštini opštine Kostajnica Park prirode “Una”.

Ona je dodala da je sa načelnikom opštine Kostajnica razgovarala i o Nacrtu izmena i dopuna Zakona o uređenju prostora i građenju koji se odnosi na postepeno uvođenje elektronskih građevinskih dozvola i uklanjanje i smanjivanje barijera da bi investitori i građani lakše došli do odobrenja za građenje.

Načelnik opštine Kostajnica Drago Bundalo izrazio je zadovoljstvo posetom resornog ministra jer je dogovoreno da objekat kostajničke osnovne škole bude uvršten u projekat energetske efikasnosti. Prema njegovim rečima, legalizacija objekata u opštini Kostajnica urađena je na adekvatan i kvalitetan način, a opštinska uprava će nastaviti da postupa u skladu sa aktivnostima resornog ministarstva.

izvor: energetika.ba

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti