Park prirode Papuk osvojio nagradu „Održivi turizam“

Foto: YouTube (screenshot)

Projekat „Geopriče Unesko geoparka“ Park prirode Papuk osvojio je nagradu u kategoriji “Održivi turizam” u sklopu tradicionalne turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma koji je u petak održan u Osijeku. Prepoznavanje i nagrađivanje projekta „Geopriče Unesko geoparka“ od strane Hrvatske turističke zajednice ujedno je i najbolji motiv za Park prirode Papuk ka cilju upisivanja Slavonije na kartu nezaobilaznih destinacija Hrvatske.

„Realizacijom svih projekata koje sprovodimo ili ćemo sprovesti u narednom periodu, a za koje smo sredstva većinom osigurali, pozicioniraćemo se kao jedna od najatraktivnijih i najpopularnijih turističkih destinacija na kontinentu. Nagrada koju smo dobili priznanje je radu našeg Parka, ali i uspešne saradnje institucija na različitim nivoima“, rekao je upravnik Parka Alen Jurenac.

Foto: YouTube (screenshot)

Nagrada “Održivi turizam” dodeljuje se pojedincu, udruženju, kompaniji ili lokalnoj zajednici koja u velikoj meri pokazuje uključenost na polju brige za okolinu. U ovog kategoriji takmiče se svi subjekti koji imaju posebno izražen uticaj održivog turizma kroz doprinos očuvanju prirode i okoline, zaštite bioraznolikosti i očuvanje kulturne baštine. Načela kojih se predlagači i kandidati moraju pridržavati su briga o lokalitetima baštine, kao i pružanje visoko kvalitetnih doživljaja posetiocima. Kandidati moraju pružiti svojim gostima jedinstven doživljaj za posetioce, uz originalnost koja će ih izdvojiti od ostalih.

Nagrade su uručili predsednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, predsednik Vlade Andrej Plenković, predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, ministar turizma Gari Capeli, direktor Glavne kancelarije Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić i predsednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.

Izvor: Ministarstvo zaštite okoline i energetike RH

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti