Čišćenje škole u Vrbasu u sklopu akcije „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“

Foto: Facebook (screenshot/Ne prljaj. Nemaš izgovor)

Kampanja SBB fondacije „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ nastavljena je u petak, 4. oktobra, u Vrbasu, gde je Eko tim SBB fondacije, zajedno sa predstavnicima OŠ „Petar Petrović Njegoš“ i Orijentiring kluba „Azimut Plus“, očistio školsko dvorište ove obrazovne ustanove.

Akcijama čišćenja koje organizuje SBB fondacija želimo da pokažemo da za naše čistije i zdravije okruženje nisu dovoljne samo reči, već je potrebna konkretna akcija. Očuvanju životne sredine treba posvetiti više pažnje i vremena i zato je naša misija da probudimo ovaj osećaj kod dece i odraslih. Zadatak svih nas jeste da održavamo prostor oko škola čistim, kako bi naša deca vreme u školi provodila u što zdravijem okruženju. Na podršci u realizaciji današnje akcije zahvalila bih se predstavnicima opštine Vrbas, OŠ ‘Petar Petrović Njegoš’ i Orijentiring kluba ‘Azimut Plus'“, izjavila je Milena Karovski iz SBB-a.

„Zahvaljujući SBB fondaciji u našoj školi sprovedena je akcija ‘Ne prljaj. Nemaš izgovor!’. Trudimo da ovom i sličnim akcijama, koje uvek podržavamo i u njima učestvujemo, podignemo svest dece o čistoći prostora gde borave“, istakla je Biljana Rašković, nastavnica razredne nastave u OŠ „Petar Petrović Njegoš“.

„SBB fondacija je u periodu od četiri godine očistila 82 grada i odigrala predstavu ‘Ko to tamo prlja’ za 25.000 dece. Pored toga, proizvedeno je i podeljeno 40.000 eko kesa, donirano je 21 dečje igralište širom Srbije, a u 2018. godini pokrenut je projekat ‘Ne prljaj. Nemaš izgovor! – IZAZOV!’ u kojem je do sada učestvovalo 52.328 dece iz 2.522 odeljenja, odnosno 614 škola“, navodi se u saopštenju SBB fondacije.

Izvor: Opština Vrbas

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti