Paraćin aplicira za sredstva EUPRO programa u Srbiji

Opština Paraćin je i ove godine aplicirala za sredstva EUPRO, evropskog Programa podrške razvoja lokalnih samouprava u Srbiji, projektom razvoja geoinformacionog sistama.

Foto: Milisav Pajević

Paraćinskoj lokalnoj samoupravi je odobreno 75 hiljada evra za finansiranje projekta, predloženog na javnom pozivu, uz obezbeđeno učešće iz opštinskog budžeta.

Sredstva iz ovog evropskog programa podrške, namenjena su implementaciji i razvoju geografskog i informacionog sistema opštine, boljem upravljanju resursima i investicijama, unapređenim i kvalitetnijim uslugama koje pruža građanima i privredi, odnosno efikasnijem sistemu podataka određenih sektora u oblasti planiranja, valorizacije kulturnog i urbanog nasleđa, turističkih potencijala, turističkih resursa, javne imovine i ekonomskih potencijala za privlačenje investicija u opštini Paraćin.

Podsećanja radi, prošle godine Paraćinu je kroz EUPRO program, uz obezbeđeno učešće, odobreno oko 300 hiljada evra za nastavak izgradnje infrastrukture i otvaranje novog bloka parcela u Industrijskoj zoni Zmič“, zbog interesovanja investitora da prošire postojeće kapacitete ili izgrade nove proizvodno poslovne objekte u zoni, u kojoj je dosadašnjim investicijama omogućeno brzo obezbeđivanje potrebnih uslova za početak realizacije poslovnih planova lokalnih, regionalnih i stranih preduzeća i kompanija.

Milisav Pajević

Ovaj tekst je nastao u okviru projekta „Paraćin u slici i reči“ koji je sufinansiran iz budžeta Opštine Paraćin na Javnom pozivu za učešće na opštem konkursu za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2019. godini.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti