Otvorena regionalna sanitarna deponija u Pančevu

deponija pancevo eko minpolj

U sredu 28. oktobra 2015. godine u Pančevu je puštena u rad nova sanitarna deponija.

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa Stana Božović izjavila je ovom prilikom da je regionalna sanitarna deponija u Pančevu osma deponija u Srbiji ovakve vrste. Kako je istakla, do 2028. godine svi gradovi i opštine u Republici Srbiji moraće da završe pripremu projektne dokumentacije, finansiranje, izgradnju i početak odlaganja komunalnog otpada na sanitarne deponije.

Gradonačelnik Pančeva gospodin Saša Pavlov istakao je da je projekat sanitarne deponije u Pančevu kapitalan projekat koji je veoma značajan za podizanje standarda u oblasti ekologije i zaštite životne sredine.

Ambasador Švedske u Beogradu njegova ekselencija gospodin Krister Asp dodao je da je partnerstvo između Švedske i Pančeva uključilo podršku završetka radova na deponiji, ali i podršku jačanja javnog komunalnog preduzeća koje upravlja deponijom.

Projekat se realizuje u saradnji Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, opštine Opovo, međunarodne organizacije IMG, a uz podršku Švedske agencije za međunarodnu saradnju (SIDA).

Sandra Jovićević

foto: eko.minpolj.gov.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti