Otvorena izložba “Karavan za klimu 3.0”

Foto: Gradska uprava za zaštitu životne sredine Novi Sad

U Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode otvorena je izložba “Karavan za klimu 3.0″. Izložba je realizovana u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji i Gradskom upravom za zaštitu životne sredine Grada Novog Sada.

Ovogodišnje izdanje projekta obuhvata pedagošku izložbu koja predstavlja javnosti različite globalne posledice klimatskih promena (topljenje polarnih ledenih kapa, porast temperature i acidifikaciju mora, klimatske ekstreme poput požara) sa direktnim uticajem na biološku raznovrsnost, ali i invazivne vrste, visokoplaninska staništa, vlažna staništa i biodiverzitet gradova, nudeći odgovore na pitanje kako doprineti očuvanju biodiverziteta. Izložba je upotpunjena interaktivnim eksponatima koje je osmislio Centar za promociju nauke, navodi se u saopštenju.

Karavan za klimu je projekat koji je osmislio Francuski institut u Srbiji, a koji se realizuje u partnerstvu sa Centrom za promociju nauke i uz podršku Delegacije EU u Srbiji i Kancelarije Programa UN za razvoj u Srbiji.

Povezujući borbu protiv klimatskih promena i zaštitu biodiverziteta, „Karavan za klimu 3.0“ ima za cilј podizanje svesti građana o značaju upoznavanja i identifikovanja zaštićenih vrsta na teritoriji Srbije, nudeći odgovore na pitanje kako doprineti očuvanju biodiverziteta.

Izložba “Karavan za klimu“ do 8. juna 2021. godine biće u Zavodu u Novom Sadu, a zatim kreće put Srbije.

Izvor: Pokrajinski zavod za zaštitu prirode

 

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti