Opština Stara Pazova dobila sredstva za četvrtu fazu izgradnje vodovodne mreže u Vojki

Foto: Milisav Pajević

Opština Stara Pazova dobila je deo sredstava neophodnih za nastavak realizacije značajnog projekta, četvrte faze izgradnje vodovodne mreže u Vojki. Četvrtu fazu čini ulična vodovodna mreža u ukupnoj dužini od oko 27 kilometara.

Deo četvrte faze koji sufinansira Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine čini celinu A (oko 1607 metara vodovodne mreže) i celinu B (oko 1583,5 metara vodovodne mreže), čija je investiciona vrednost 21.619.016,38 dinara sa PDV-om. Konkursom Uprave obezbeđeno je oko 18 miliona dinara, dok je opština Stara Pazova izdvojila 3,6 miliona dinara.

Inače, u prvoj fazi izgrađen je bunar B1 i potisni cevovod u dužini od oko 900 metara, a u okviru druge faze distributivna mreža u dužini oko 5,8 kilometara, čime je obezbeđeno snabdevanje vodom osnovne škole, doma zdravlja i drugih javnih objekata, kao i velikog broja korisnika. Ukupna ulaganja u ove dve faze iznosila su oko 29 miliona dinara koje je obezbedila opština Stara Pazova.

Treću fazu projekta izgradnje vodovodne mreže u Vojki čini izgradnja rezervoarskog prostora i tretmana vode sa pratećim objektima, a u njenu realizaciju će se krenuti kada kada bude izgrađeno dovoljno ulične mreže i kada se obezbedi dovoljan broj priključenih korisnika kako bi se obezbedio optimalan rad objekata u sistemu vodosnabdevanja.

Ukupna investiciona vrednost mreže i priključaka prema projektnoj dokumentaciji je 198.658.131,26 dinara bez PDV-a.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti