Opština Lučane dobila specijalno vozilo od Vlade Japana

Foto: ekologija.gov.rs

Državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine Ivan Karić prisustvovao je ceremoniji predaje donacije Vlade Japana opštini Lučane koja je održana 11. decembra 2017. godine u Guči. U ime Vlade Japana, prvi sekretar Ambasade Japana u Srbiji Masajoši Jamoto predao je kombinovanu mašinu na upotrebu Javnom preduzeću „Dragačevo putevi Guča“, a vrednost donacije iznosi 69.360 evra.

Državni sekretar Ivan Karić ovom prilikom izrazio je zahvalnost Vladi Japana zbog višegodišnje pomoći Srbiji u oblasti zaštite životne sredine. Pri tom, istakao je da donacije koje doprinose rešavanju konkretnih problema u životu građana kao što je ova, u vidu specijalnog vozila dodeljenog opštini Lučani, predstavlja svojevrstan doprinos unapređenju životne sredine u Srbiji i ukupnog kvaliteta života u lokalnim zajednicama.

Kako je istakao direktor JP „Dragačevo putevi Guča“, zahvaljujući doniranoj mašini i obnovljenoj opremi, preduzeće će samostalno održavati puteve u svim vremenskim uslovima, i tako obezbediti kvalitetniji život građana.

Projekat opštine Lučani, odnosno donacija Vlade Republike Japana, realizovana je u okviru Programa za osnovne potrebe stanovništva – POPOS kroz koji je Vlada Japana od 1999. godine u Srbiji podržala 207 projekata u ukupnoj vrednosti od oko 12,4 miliona evra. Japan preko ovog programa podržava projekte u Srbiji koji doprinose ekonomskom i socijalnom razvoju zemlje, a posebno unapređenju životne sredine, obrazovanja i socijalne zaštite.

izvor: ekologija.gov.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti