Održana sednica Ministarskog saveta Energetske zajednice

Aleksandar-Antic-ministar

U petak 16. oktobra 2015. godine u Tirani u Albaniji održana je sednica Ministarskog saveta Energetske zajednice na kojoj su učestvovali i predstavnici Republike Srbije.

Ministar rudarstva i energetike gospodin Aleksandar Antić izjavio je da je na sednici Ministarskog saveta Energetske zajednice rečeno da je Srbija uradila najviše od svih članica kada je reč o usklađivanju regulative sa zakonodavstvom Evropske unije, liberalizacije tržišta električne energije i gasa, stvaranje obaveznih rezervi nafte, kao i da u najvećoj meri poštuje sve ugovorne obaveze. On je istakao da je doneta odluka o prihvatanju Direktive o energetskoj efikasnosti koja će doprineti da se sve zemlje odgovornije ponašaju prema energiji, kao i da ostvare uštede u objektima Vlade i distributivnim mrežama. Prema njegovim rečima, implementacija Direktive će se finansirati iz sredstava Budžetskog fonda za energetsku efikasnost.

Gospodin Antić je dodao i da je usvojena Direktiva o energetskoj infrastrukturi kojom je na kvalitetniji način definisana procedura za određivanje projekata od značaja za energetsku zajednicu, kao i kako će takvi projekti postati projekti od značaja za Evropu i kako će biti regulisano finansiranje.

Sandra Jovićević

foto: mre.gov.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti