Održan okrugli sto o energetici u regionu

15-10-2015-Sajam energetike04pks.rs

U okviru jedanaestog Međunarodnog sajma energetike 15. oktobra 2015. godine odrržan je okrugli sto „Regionalna saradnja u energetici i zajednički nastup na trećim tržištima“.

Potpredsednik Privredne komore Srbije gospodin Milivoje Miletić izjavio je da su pred energetikom Zapadnog Balkana veliki izazovi, pre svega u usklađivanju standarda sa direktivama Evropske unije, ali i kada je reč o liberalizaciji tržišta. On je dodao da Srbija ima obavezu da do 2023. godine uskladi ekološke standarde sa evropskim zakonodavstvom, a naveo je i da je neophodno proširivanje kapaciteta u elektroenergetskom sektoru.

Državni sekretar Ministarstva rudarstva i energetike gospođa Mirjana Filipović govorila je o gasnoj interkonekciji između Srbije i Bugarske, pri čemu je posebno naglasila da je Energetska zajednica proglasila prioritetnim projekte gasnih i elektro regionalnih konekcija.

Podsetimo, u Tirani će se danas održati sednica Ministarskog saveta Energetske zajednice na kojoj će učestvovati i predstavnici Republike Srbije.

Sandra Jovićević

foto: pks.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti