Završen NIS Kreativni kamp u Mokrinu

nis kreativni kamp

Od 18. do 20. septembra ove godine u selu Mokrin pored Kikinde održan je NIS Kreativni kamp pod nazivom „12 inovacija za održivu budućnost“. U okviru ovog trodnevnog kampa mladi dizajneri sarađivali su sa kreativnim direktorima kako bi razvili nove koncepte koji će unaprediti energetsku efikasnost i održivi razvoj.

U NIS-ovom kreativnom kampu učestvovalo je 12 neafirmisanih dizajnera iz oblasti arhitekture, razvoja proizvoda i industrijskog dizajna koji su uz pomoć mentora pronalazili različite načine da podstaknu i promovišu korišćenje obnovljivih izvora energije i povećanje energetske efikasnosti.

Direktor sektora za Odnose sa javnošću i komunikacija „Naftne industrije Srbije“ gospođa Svetlana Vičerović izjavila je da je ovaj kamp zamišljen kao kreativna studija za istraživanje inovacija u biznisu. Ona je dodala i da je njihova ideja da kroz istraživanje kreativne mreže u Srbiji budu angažovani mladi talenti koji će učestvovati u pronalaženju novih rešenja za efikasan i održivi razvoj.

NIS Kreativni kamp „12 inovacija za održivu budućnost“ održan je u saradnji sa Dizajn inkubatorom Nova Iskra na imanju „Mokrin House“ u okolini Kikinde. Neki od učesnika koji su sarađivali sa neafirmisanim dizajnerima bili su i partner i kreativni direktor studija „Gigo design“ iz Ljubljane gospodin Miha Klinar, kao i osnivač kompanije „Senergy“ i autor projekta „Strawberry energy“ gospodin Miloš Milisavljević.

Ovaj kamp deo je NIS-ovog korporativnog sistema upravljanja inovacijama, a kako bi što više podstakao inovativnost NIS će od 1. oktobra 2014. godine pokrenuti program u okviru kojeg će zaposleni davati svoje predloge o unapređenju energetske efikasnosti.

Sandra Jovićević

foto: nis.eu

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti