Održana panel diskusija o zaštiti životne sredine

snezana bogosavljevic boskovic

U hotelu „Hyatt Regency“ u Beogradu danas je održana panel diskusija „Zaštita životne sredine i cena usklađivanja sa EU standardima“ u organizaciji „Danas Conference Centra“.

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa Snežana Bogosavljević Bošković na ovoj panel diskusiji izjavila je da će Republika Srbija morati da izdvoji 10,6 milijardi dolara za unapređenje oblasti životne sredine. Ona je istakla da će od toga čak 5,5 milijardi dolara biti uloženo u rešavanje problema otpadnih voda i vodosnabdevanja.

Gospođa Bogosavljević Bošković naglasila je i da bi do kraja septembra 2014. godine trebalo da bude usvojena uredba o utvrđivanju plana smanjenja ambalažnog otpada za period od 2015. do 2019. godine, a uskoro će biti obezbeđena i sredstva za reciklere u iznosu od 1,5 milijardi dinara.

Panel diskusiji prisustvovao je i menadžer za projekte životne sredine i poljoprivrede Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji gospodin Rajner Frojd koji je izjavio da je neophodno uskladiti propise u oblasti zaštite životne sredine sa evropskim zakonodavstvom iz ove oblasti.

Predstavnik kompanije „Seko-pak“ gospođa Violeta Belanović rekla je da je u narednom periodu potrebno razviti reciklažnu industriju, dok je specijalni savetnik predsednika Privredne komore Srbije gospodin Siniša Mitrović izjavio da je neophodno ulagati u oblast zaštite životne sredine kako bi se postigli bolji rezultati u ovoj oblasti.

Sandra Jovićević

foto: srbijadanas.com

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti