Odjeci „Beogradskih investicionih dana“

svetozar-krstic-direktor-privredne-komore-beogradNa „Beogradskim investicionim danima“ (BDI) održanim od 24. do 26. oktobra  u organizaciji Grada Beograda, Privredne komore Beograda i  Centralno evropskog foruma za razvoj – CEDEF, preko 600 učesnika iz 20 zemalja imalo je prilike da se upozna sa investicionim potencijalima Srbije, Vojvodine, Beograda.

Razgovaralo se o  privrednom ambijentu  i preprekama da se privuče više  investicija u Srbiju.  To su bile teme uvodne i još pet sesija prvog dana manifestacije, dok je drugi dan bio posvećen B2B sastancima i konkretnim poslovnim i investicionim dogovorima.

Izvršni direktor Privredne komore Beograda, Svetozar Krstić je naveo da i Privredna komora Beograda ima svoj porfolio investicionih projekata, kojih ima ukupno 37.

-Industrija je pokrivena sa 16 projekata, od malih hidroelektrana do projekta solarnog sistema za primarnu preradu otpadnih voda i projekata proizvodnje biogasa, a svi ovi projekti vezani su za obnovljive izvore energije što je njihova dodatna vrednost, ocenio je Krstić.

Izvor: kombeg.org.rs

Vesna Vukajlović

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti