Obrazovanje kadrova za industriju otpada

miteco-okrugli-stoPod nazivom „Program obrazovanja kadrova za potrebe industrije otpada u Republici Srbiji“, nedavno je održan panel u organizaciji Udruženja industrije otpada Srbije „Hrabri čistač“. Na panelu je bilo reči o dualnom obrazovanju, potrebama za obrazovnim kadrom u industriji otpada i perspektivama koje ona pruža kada je u pitanju društveni i privredni razvoj zemlje.

Učesnici panela bili su Jelena Plavanski, predstavnik Privredne komore Beograda, Nevena Čolić Mohora ispred kompanije Miteco i Dušan Milosavljević, direktor srednje Politehničke skole.

Govoreći o situaciji na tržištu rada, učesnici su se usaglasili da je potrebno unaprediti saradnju između obrazovnih institucija i predstavnika poslovnog sektora, ali je neophodno i da to bude sistemsko rešenje koje će država podržati. Mladim ljudima treba pružiti mogućnost da stiču praktično znanje, istovremeno odgovarajući na potrebe tržišta, posebno industrije otpada, koja je jedna od najperspektivnijih grana za privredni razvoj zemlje. Najavljeno je i da će se u narednom periodu u Privrednoj komori Beograda organizovati konferencija posvećena upravo ovoj temi.

U duhu aktuelne polemike, nakon panela, potpisan je i Sporazum o saradnji između Udruženja „Hrabri čistač“ i srednje Politehničke škole.

Izvor: miteco.rs

Vesna Vukajlović

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti