Predstavljena eObuka posvećena zaštiti životne sredine

200x145_upload_imgs__dsc04877Nova eObuka Stalne konferencije gradova i opština „Dobro upravljanje u oblasti zaštite životne sredine u gradovima i opštinama“ predstavljena početkom oktobra u Beogradu. Ovu elektronsku obuku SKGO realizuje uz finansijsku podršku Misije OEBS u Srbiji i ona će, uz učešće 160 polaznika, biti održana u periodu od 10. oktobra do 25. novembra 2016. godine.

Đorđe Staničić, generalni sekretar SKGO ovom prilikom je izjavio da je ovaj vid edukacije za zaposlene u lokalnim samoupravama od izuzetne koristi i da pored sticanja novih znanja, mogu preko ove platforme razmenjivati iskustva sa kolegama iz drugih gradova i opština. Staničić je pohvalio saradnju sa resornim Ministarstvom i izrazio nadu da će imenovanjem novog ministra ova saradnja biti i unapređena.

Jan Lueneburg, šef Odeljenja za demokratizaciju Misije OEBS u Srbiji, izrazio je zadovoljstvo zbog početka još jedne obuke koju SKGO realizuje uz podršku Misije OEBS i istakao da ova uspešna saradnja traje od 2014. godine. On je naglasio značaj teme zaštite životne sredine, ne samo zbog procesa pristupanja Evropskoj uniji, već i zbog kvaliteta života u Srbiji.

Vesna Vuklajlović

Foto:SKGO

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti