Konkurs za čistije i zelenije škole u Vojvodini

za cistije i zelenije skole u vojvodini

Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine raspisao je javni poziv za prijavu i učešće u realizaciji programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ za školsku 2014/2015 godinu. Program bi trebalo da doprinese razvijanju aktivnih metoda učenja, uključivanju u istraživački rad, razvijanju takmičarskog duha, razvijanju saradnje sa lokalnim sredinama.

Na konkurs se mogu prijaviti predškolske ustanove, osnovne i srednje škole, ali i umetničke, baletske i muzićke škole sa teritorije AP Vojvodine. Prijave se vrše elektronskim putem, a potrebno je da snime početno stanje u i van ustanove i da ga prikažu u Izveštaju o realizovanim aktivnostima, kao i da naprave plan aktivnosti za period od novembra do maja sledeće godine. Plan aktivnosti bi trebalo da sadrži ozelenjavanje školskog i vanškolskog prostora, edukaciju učenika, prosvetnih radnika, roditelja, razvrstavanje otpada, obeležavanje eko datuma, održavanje radionica, saradnju sa drugim ustanovama.

Takođe su raspisani i interni konkursi za učenike, i to za izradu eko novina, majica, plakata, eko himne, prezentacija itd.

Konkurs je otvoren do 1. novembra 2014. godine, a rezultati izbora najuspešnijih ustanova biće objavljeni do 5. juna 2015. godine.

Sandra Jovićević

foto: psemr.vojvodina.gov.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti