Novi Schneider Electric Hub: Ingrid zgrada postavlja standarde za održivu i inovativnu radnu sredinu

Fotografija: Schneider Electric

Schneider Electric, prisutan u Srbiji i Crnoj Gori više od dve decenije, ističe se ne samo po plasmanu naprednih rešenja za energetsku efikasnost, digitalizaciju i automatizaciju već i po impresivnom Schneider Electric Hubu u Srbiji. Ovaj centar za razvoj softvera, smešten u Novom Sadu, okuplja više od 1.000 inženjera koji, koristeći vodeće svetske tehnologije, oblikuju digitalna rešenja u oblasti energetike i automatizacije za globalno tržište.

Jedinstvena InGrid zgrada, otvorena u junu ove godine, predstavlja vizionarski poduhvat kompanije. Transformacija nekadašnje proizvodne hale Novkabela u moderni poslovni objekat reflektuje posvećenost principima održivosti. Ova karbonski neutralna zgrada, koja će do kraja godine dobiti LEED GOLD sertifikat, koristi električnu energiju isključivo iz obnovljivih izvora.

Zgrada se napaja sopstvenom proizvodnjom solarne energije, sa 1.500 kvadratnih metara solarnih panela na krovu, dok se preostala energija nadoknađuje kupovinom one sa zelenim sertifikatom.

Neto prostor InGrid objekta obuhvata 14.500 kvadrata i sadrži impresivan set prostorija, uključujući data centar, amfiteatar, atrijume sa zelenilom, kuhinje, prostorije za sastanke, trening sale, teretanu i 350 parking mesta sa deset punjača za električna vozila.

U FOKUSU:

Radni prostor u InGrid zgradi je osmišljen prema Activity Based Workspace modelu, koji podstiče kreativnost, produktivnost i osećaj komfora.

InGrid zgradom upravlja platform kompanije Schneider Electric, Ecostruxure Building Operations, koja omogućava centralizovano upravljanje objektom za maksimalnu efikasnost, udobnost i produktivnost.

Planon Workplace Insights Edition, modularno softversko rešenje zasnovano na cloudu, dodatno pruža informacije o iskorišćenosti prostora i uslovima radnog okruženja. U narednom periodu ovaj softver biće podržan pametnim senzorima prisutnosti i senzorima koji prate ostale parameter okruženja. Ovaj softver obezbeđuje udobnost korisnika zgrade – praćenjem temperature, vlažnosti, svetlosti, buke, štetnih lako isparljivih organskih jedinjenja i nivoa radona. Implementacija ovakvih rešenja pomaže kompaniji da se ostvari najefikasnije korišćenje prostora i obezbedi bezbedno, zdravo i održivo okruženje za sve.

Fotografija: Schneider Electric

Schneider Electric, globalni lider na polju održivosti i zelene energije, ne samo da primenjuje održiva rešenja u sopstvenim operacijama već i kroz obuku i partnerstva doprinosi unapređenju industrije, infrastrukture i građevinskog sektora širom sveta.

InGrid zgrada u Novom Sadu predstavlja još jedan korak ka održivoj budućnosti, postavljajući standard za radnu sredinu koja spaja inovaciju, efikasnost i udobnost.

Schneider Electric

Tekst je objavljen u Magazinu Energetskog portala ODGOVORNO POSLOVANJE

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti