Novi Sad – Uskoro formiranje javnog preduzeća koje će upravljati Regionalnom deponijom

Foto-ilustracija: Unsplash (Lazar Gugleta)

U narednom periodu u Novom Sadu biće izgrađena pešačko-biciklističkog mosta preko Dunava, kao i Regionalna deponija, a prvi korak ka realizovanju ovog projekta jeste formiranje javnog preduzeća koje bi njom upravljalo, a tiče se prečistača i projekta „Čiste Srbije“.

O planovima za “Srpsku Atinu” razgovarali su gradonačelnik Milan Đurić i Alesandro Bragonzi, šef Regionalnog predstavništva za Zapadni Balkan, ispred Evropske investicione banke.

“Grad ulaže u Zelenu agendu da bi se građanima obezbedio zdraviji život. Rebalansom budžeta, na poslednjoj sednici Skupštine Grada izdvojeno je 483 miliona dinara za izgradnju nove Gradske toplane na daljinsko grejanje u naselju Jugovićevo”, rekao je Đurić.

Kako je dodao u saradnji sa Ministarstvom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Univerzitet u Novom Sadu planira se postavljanje solarnih panela na krovovima fakulteta, što je jedan od značajnijih projekata vezanih za Zelenu agendu. 

Pročitajte još:

“Grad u kontinuitetu ulaže u rekonstrukciju i izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, a ono što je najznačajnije je izgradnja Fabrike vode na sremskoj strani, što će u značajnoj meri rasteretiti postojeću Fabriku vode na bačkoj strani Grada”, istakao je gradonačelnik.

Alesandro Bragonzi kaže da EBRD rado sarađuje sa našom zemljom i podržava sve projekte u oblasti Zelene agende i zaštite životne sredine.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti