NOVI SAD NASTAVLJA SA ULAGANJIMA I SUBVENCIJAMA ZA BICIKLIZAM

Foto-ilustracija: Pixabay

Novi Sad važi za vodeći biciklistički grad u Srbiji. Između ostalog, njegova geografska pozicija pruža građanima olakšan vid ovog prevoza, kojim osim što se izbegavaju problemi gužve i parkinga, čuva se i okolina. Iz godine u godinu, sa porastom populacije, raste i procenat učešća biciklista u saobraćaju.

Kako je gradonačelnik izjavio u nedavnom intervjuu poslednjeg broja našeg magazina, u proteklih 10 godina porast svakodnevnih biciklista skočio je za 300 odsto. Procena broja aktivnih biciklista za 2019. godinu iznosio je preko 30.000 redovnih biciklista, a nezvanični podatak za ovu godinu je preko 40.000 aktivnih građana na biciklističkim stazama Novog Sada.

Pročitajte još:

Za isti period, od 10 godina, izgrađeno je 30 kilometara sasvim novih staza, i preko 10 kilometara je rekonstrisano. Stoga, grad kontinuirano ulaže u ovu mrežu, koja se trenutno prostire na preko 100 kilometara.

Lepa vest za Novosađane koju je gradonačelnik podelio na svom zvaničnom instagram nalogu, osim proširenja mreže do Futoga, jesu i subvencije koje će grad pružati građanima. Subvencije se tiču nabavke bicikala, kao ekološki najprihvatljivijeg prevoza. U te svrhe biće izdvojeno 20 miliona dinara, a pojedinačna pomoć iznosiće 12.000 dinara.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti