Novi Sad – 93 miliona dinara za energetsku efikasnost

Foto-ilustracija: Pixabay

Novosađanima će u 2022. godini biti dostupno 78 miliona dinara za unapređenje energetske efikasnosti i to za zamenu stolarije, ugradnju izolacije, instaliranje kotlova i peći na ekološki prihvatljive energente, kao i za ugradnju solarnih kolektora i solarnih panela.

Sredstva u iznosu od 40 miliona dinara obezbedio je Novi Sad, dok je Ministarstvo rudarstva i energetike pružilo podršku sa dodatnih 38 miliona dinara, navodi se u saopštenju.

“U cilju uspešne realizacije projekata unapređenja energetske efikasnosti objekata javne namene Grad je opredelio sredstva u iznosu od 15 miliona dinara”, dalje se navodi.

Ove aktivnosti su planirane u okviru dva izuzetno značajna strateška dokumenta „Program energetske efikasnosti Grada Novog Sada za period 2022 – 2024. godine“ i „Plan energetske efikasnosti Grada Novog Sada za 2022. godinu“.

Racionalno korišćenje energije i povećana upotreba obnovljivih izvora energije doprinose smanjenju emisije gasova staklene bašte, ublažavanju klimatskih promena i unapređenju kvaliteta životne sredine, što predstavlja odgovoran pristup upravljanju energijom i bezbedan put ka održivom razvoju Novog Sada.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti