Ministarstvo – Objavljen novi Javni poziv za zamenu stolarije

Foto-ilustracija: Pixabay

Ministarstvo rudarstva i energetike raspisalo je novi Javni poziv za dodelu subvencija za unapređenje energetske efikasnosti za lokalne samouprave koji će trajati narednih 14 dana.

“Objavili smo javni poziv za opštine i gradove sa kojima ćemo zajedno sprovoditi projekat zamene stolarije. Nakon toga će sve jedinice lokalne samouprave raspisivati pozive ka kompanijama i građanima. Za ovu godinu je obezbeđeno 250 miliona evra za subvencije za zamenu stolarije, odnosno postavljanje spoljne izolacije i zamenu kotlova, kao i za postavljanje solarnih panela”, rekla je Zorana Mihajlović, ministarka rudarstva i energetike, navodi se u saopštenju.

Prema njenim rečima prvi je projekat pokazao da su građani zainteresovani za ovaj vid subvencija, i poručila je da će Ministarstvo obezbediti više novca za devastirane opštine i socijalno ugrožene građane.

“Novitet je da će Ministarstvo umesto sa 50 odsto učestvovati sa 70 procenata u najnerazvijenijim, odnosno devastiranim opštinama. Razgovaramo i sa centrima za socijalni rad i naći ćemo način da pomognemo socijalno ugroženim domaćinstvima da mogu da učestvuju u projektu”, poručila je ona.

Za više informacija o Javnom pozivu pogledajte ovde.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti