Mesec sova u Kikindi završen žurkom uz maskotu manifestacije Soku

Foto: Grad Kikinda

Da tradicionalna kikindska manifestacija „Novembar-mesec sova“ nije bila samo edukativna, nego i zabavna, potvrdila je „Sova žurka“. Zabavom na platou ispred Narodnog muzeja, okončan je 8. „Sovembar“.

Uz muziku i dobru atmosferu, ali i maskotu „Sovembra“, popularnu Soku, u ulozi animatora, profesor Miroslav Grujić, družio se sa sugrađanima i konstatovao da, kad je reč o sovama, ne oskudevaju u znanju.

Jasmina Milankov iz Odseka za poslove razvoja grada, osvrnula se na ovaj, ali i ostale segmente ovogodišnjeg „Sovembra“.

Foto: Grad Kikinda

„Edukacijom nastojimo da ukažemo na značaj zaštite najvećeg urbanog zimovališta sova utina na svetu. Novembar je posvećen sovama, prepoznatljivom simbolu Kikinde, a ovogodišnji program bio je najduži i najbogatiji. Družili smo se sa gostima iz Malezije i Japana. I zaista se potvrdilo da ‘Sove Kikindu svetu preporučuju’. To je, naime, bio slogan ovogodišnje manifestacije. ‘Sovembar’ zauzima visoko mesto na turističkoj karti našeg grada“, naglasila je ona.

Milakov je najavila da se tek očekuje dolazak inostranih eko turista. „Prvu grupu turista dovešće Dejvid Lindo, britanski ekspert za proučavanje divljih ptica i poznat novinar. On je već nekoliko puta boravio u Kikindi. Ove zime se očekuje dolazak još nekoliko grupa. Raduje nas što se uvećava broj inostranih turista koji naš grad posećuju zbog sova“, dodala je.

Izvor: Grad Kikinda

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti