Nove mere za vikend – ljubimci mogu u šetnju tek od 23 sata

Foto-ilustracija: Unsplash (Bastien Hervé)

Zbog povećanog broja obolelih od koronavirusa i radi suzbjanja širenja bolesti KOVID-19, Vlada Republike Srbije donela je nove mere.

Uzimajući u obzir potrebe kućnih ljubimaca i brigu njihovih vlasnika, ali u težnji da se izbegne širenje zaraze, vreme izlaska za šetnju kućnih ljubimaca biće ograničeno na 2 sata. Vlasnicima kućnih ljubimaca omogućeno je da u rasponu od 200 metara od svog mesta stanovanja prošetaju kućne ljubimce u periodu od 23 sata do jedan sat posle ponoći, pri čemu će to važiti od subote uveče.

Kako su vikendi „najproblematičniji“ za širenje zaraze, doneta je odluka da će od subote od 13 sati do ponedeljka do 5 sati trajati policijski čas i mole se građani da ostanu u svojim domovima. Time se, kako kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ostavlja dovoljno vremena građanima da u prodavnicama kupe sve što im je potrebno za vikend, a onda da ostanu u kućama.

Penzioneri će ovog vikenda imati mogućnost da u subotu od 4 do 7 sati ujutro obave kupovinu.

Nove mere su usledile iz bojazni da se može očekivati povećanje broja obolelih.

U Srbiji je prema poslednjim informacijama broj obolelih 1.171, a 31 osoba je preminula od posledica novog koronavirusa.

Izvor: Vlada Republike Srbije, RTS

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti