Nove kante i kontejneri za čistiji Irig, Srbobran i Temerin

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Ministarstvo zaštite životne nastavlja sa dodelom nove opreme na korišćenje lokalnim samoupravama u Srbiji, kako bi se unapredio kvalitet života građana. U cilju efikasnijeg upravljanja otpadom, Irig, Srbobran i Temerin sada su opremljeni sa još 365 kanti i 200 kontejnera, navodi se na sajtu Ministarstva zaštite životne sredine.

“Nove kante i kontejneri za čistiji Irig, Srbobran i Temerin- Ministarstvo zaštite životne sredine obezbedilo je i ove godine za 34 lokalne samouprave različitu opremu, kao što su kante, kontejneri i čistilice, koja će direktno unaprediti kvalitet života u izabranim sredinama. Akcija se sprovodi u cilju unapređenja upravljanja otpadom, što je jedan od prioriteta ministarstva iz kojeg dolazim”, rekla je posebna savetnica Sara Pavkov, koja je ispred Ministarstva zaštite životne sredine u Irigu, Srbobranu i Temerinu, sa predstavnicima tih lokalnih samouprava potpisala ugovore o ustupanju opreme njihovim javno komunalnim preduzećima.

Ministarstvo je Srbobranu dodelilo 131 kantu i 30 kontejnera, Temerinu 131 kantu i 120 kontejnera, dok je Irigu, koji je među prvima dobio najmoderniju čistilicu, dodeljeno još 103 kante i 50 kontejnera.

Ugovorima koji su potpisani prošle sedmice, oprema je dodeljena na korišćenje Bosilegradu i Bujanovcu, kao i Nišu i Žitorađi i to po 120 kontejnera i po 131 kanta svakoj od tih lokalnih samouprava.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti