Nova probna vežba u Paraćinu na sistemu odbrane od poplava

Foto-ilustracija: PIxabay

Nakon što je izvođač radova na izgradnji sistema odbrane od poplava imao svoju vežbu pre nekoliko dana, za danas, je najavljena još jedna probna vežba, koju će sprovesti JP „Srbijavode“, u saradnji sa Vodoprivrednim preduzećem iz Ćuprije, Štabom za vanredne situacije opštine Paraćin i uz učešće predstavnika i zaposlenih iz paraćinskih javnih preduzeća, u cilju pravljenja operativnog plana delovanja u slučaju poplavnog talasa.

Kako je najavljeno, isprobaće se postupak postavljanja mobilne opreme, ali i testirati potrebno vreme za dovoženje, montažu i broj ljudi potrebnih za delovanje u vanrednoj situaciji. Pripreme za vežbu trajaće do ponedeljka, najavili su iz „Srbijavoda“, a sama vežba postavljanje mobilnih panela i ostalih pratećih elemenata biće sprovedena u utorak.

Planirano je zatvaranje mostova u zoni postavljanja mobilne opreme od hotela „Petrus“ prema hotelu „Orbis“, zbog čega će opet doći do privremene obustave saobraćaja privremene izmene režima saobraćaja – do potpune obustava saobraćaja na mostu Ulice kralja Petra Prvog, a obilazak je moguć ulicama Branka Krsmanovića i Dr Dragoljuba Jovanovića, Save Kovačevića i Svetog Save i potpune obustave saobraćaja u ulici Nikole Pašića, od Ulice vojvode Mišića do Ulice kralja Petra Prvog, sve u vremenu od 08 do 20 sati, dana 17. decembra.

Zbog zatvaranja mosta linija javnog prevoza biće prilagođena i stajališta privremeno izmeštena na lokacijama u Ulici kralja Petra Prvog, u odlasku i Ulici vojvode Mišića, u dolasku.

Izvor: Opština Paraćin

Ovaj tekst je nastao u okviru projekta „Paraćin u slici i reči“ koji je sufinansiran iz budžeta Opštine Paraćin na Javnom pozivu za učešće na opštem konkursu za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2019. godini.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti