Nova ministarka Irena Vujović preuzela resor Ministarstva zaštite životne sredine

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Odlazeći ministar zaštite životne sredine Goran Trivan obavio je primopredaju dužnosti sa novom resornom ministarkom Irenom Vujović.

Goran Trivan je ministarki Vujović predao izveštaje o završenim, započetim i planiranim projektima, kao i o postavljenim ciljevima i budućim obavezama.

“Primopredaja je čin od izuzetnog značaja, jer je to način da se osigura kontinuitet u radu Ministarstva“  istakao je Trivan.

On je dodao da je važno novom ministru predstaviti  potpunu i jasnu sliku o tome šta je urađeno, šta je u toku i šta je pripremljeno za dalji rad.

Ministarstvo životne sredine je formirano pre samo tri godine kao zaseban resor i uložilo je značajne napore u podizanju svesti o važnosti životne sredine, ali i za dostizanje evropskih i svetskih standarda kojima smo sve bliže. Resor predajem ministarki Vujović koja pripada generaciji mladih, ali iskusnih političara spremnih da odgovore izazovima. Verujem da će jednako uspešno voditi i odgovorno i predano obavljati novu funkciju“ kazao je Trivan.

Ministarka Irena Vujović zahvalila je svom prethodniku na srdačnoj dobrodošlici i istakla da je spremna da se suoči sa izazovima koji je očekuju na novoj dužnosti, te da će se truditi da radom i rezultatima opravda poverenje koje joj je ukazano.

„Posao u resoru zaštite životne sredine obavljaću časno, odgovorno i posvećeno, kao što sam obavljala i dužnosti koje su mi do sada bile poverene. Očekuje nas veliki posao, moramo da radimo više nego ikad, kako bismo ostvarili ciljeve koje je postavila predsednica Vlade Ana Brnabić. Verujem da ćemo uspeti u tome i da će građani vrlo brzo moći da vide rezultate našeg rada – poručila je Vujović.

Izvor: Ministarstvo zaštite životne sredine

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti