Niže akcize na gorivo u Crnoj Gori do kraja septembra

Foto-ilustracija: Pixabay (PublicDomainPictures)

Umanjene akcize na gorivo, koje je usled rasta cena nafte ranije donela Vlada Crne Gore, ostaće na snazi do 30. septembra tekuće godine. To je predviđeno izmenama odluke o umanjenju iznosa akcize za promet bezolovnog benzina i gasnih ulja, koja je usvojena na poslednjoj sednici.

To znači da će smanjenje akciza od 50 odsto ostati na snazi i narednih mesec dana, sve i da dođe do novog pojeftinjenja goriva.

„Doneta je odluka o izmeni odluke o umanjenju iznosa akcize za promet bezolovnog benzina i gasnih ulja. Izmenom je propisano da se umanjenje iznosa akcize od 50 odsto produžava do 30. septembra tekuće godine”, saopštila je Vlada Crne Gore, prenosi RTCG.

Aktuelne protivpandemijske mere ostaju na snazi do 8. septembra.

„Vlada je donela odluku o izmeni odluke o preduzimanju privremenih mera usled pojave epidemije zarazne bolesti Covid-19 od većeg epidemiološkog značaja, kojom se važenje aktuelnih mera produžava do 8. septembra“, naveli su iz Vlade Crne Gore.

Na telefonskoj sednici, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova, vlada je usvojila informaciju o projektnim prijavama pripremljenim za podnošenje u okviru 28. poziva tehničke podrške za pripremu projektne dokumentacije i 7. poziva za sufinansiranje investicija za sprovođenje infrastrukturnih projekata kroz Zapadnobalkanski investicioni okvir (ZIO).

Usvojen je i predlog za preusmerenje sredstava s potrošačke jedinice Ministarstvo finansija na potrošačku jedinicu Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Izvor: Biznis.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti