NIS pomaže edukaciju mladih stručnjaka

trj2155NIS je kroz program „Energija znanja“ predstavio svoja dostignuća i saradnju sa obrazovnim institucijama, kao i programe „NIS šansa“ i „NIS praksa“. Ovi programi su predstavljeni u saradnji sa savetom za zapošljavanje grada  Beograda u okviru radionica „Znanjem do cilja“.

Bojana Sajlović objasnila je da su razvojni programi NIS-a koji se odnose na mlade stručnjake, značajno doprineli popularizaciji tehničkih nauka kod mladih o čemu svedoči povećanje broja prijavljenih kandidata za prijemne ispite na fakultetima sa kojima NIS ima partnersku i programsku saradnju. Maja Jusufović istakla je da je zahvaljujući programu „NIS šansa“ do sada 700 mladih stručnjaka svoje prvo radno iskustvo steklo u NIS-u, dok je od 2013. godine preko 450 studenata bilo uključeno u program Studentske prakse. Ona je naglasila da je ulaganje u razvoj polaznika u toku programa, ali i nakon njihovog završetka i kasnijeg ostanka u kompaniji – deo  koncepta konstantnog učenja i usavršavanja kom kompanija teži.

Kao društveno-odgovorna kompanija,  u skladu sa svojim korporativnim sloganom „Budućnost na delu“, kroz investiranje u obrazovni sistem NIS podržava inicijative usmerene na unapređenje i usavršavanje stručnih kadrova, a samim tim doprinosi razvoju zajednice u kojoj posluje.

Izvor: nis.eu

Vesna Vukajlović

 

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti