Održan treći sastanak agencija i zavoda za zaštitu prirode iz zemalja regiona

ce742d950ca63a98d59ecec5eba0da2e_xlOd 20. do 21. oktobra 2016. godine u Budvi održan je sastanak rukovodilaca stručnih i upravnih organa zaštite prirode iz zemalja regiona.

U okviru sastanka saopšteni su rezultati nedavno održanog Svetskog kongresa zaštite prirode, a učesnici su saznali detalje o globalnim inicijativama čiji je cilj da dogovore na globalnom nivou pretoče u konkretne aktivnosti. Takođe, upoznati su i sa novim globalnim standardima u zaštiti prirode koji su predstavljeni na Svetskom kongresu zaštite prirode, koji je održan u septembru ove godine na Havajima, što uključuje Crvenu listu ekosistema i Zelenu listu zaštićenih područja IUCN-a, rešenja bazirana na prirodi (koja mogu da pomognu društvu da se pripremi, suoči i oporavi od prirodnih katastrofa) te globalni pokret za Nature For All koji ima za cilj da inspiriše nove generacije da se povežu sa prirodom i da preduzmu aktivnosti da bi podržale zaštitu prirode.

Treći sastanak direktora agencija ili zavoda za zaštitu prirode, odnosno pomoćnika ministara za oblast zaštite prirode iz Albanije, BiH, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i Srbije organizovala je Svetska unija za zaštitu prirode (IUCN) pod pokroviteljstvom Ministarstva za održivi razvoj i turizam Crne Gore.

izvor: pzzp.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti