Nastavljena sanacija plaže na Adi Bojani, stanje još gore

Foto-ilustracija: Unsplash (Etornam Ahiator)

Na Adi Bojani nastavljeni su radovi na sanaciji erozije plaže. Prve napere, koji su postavljeni početkom februara, odnelo je nevreme, zato se ponovo postavljaju vreće koje će pomoći u tome da se spreči dalje širenje erozije.

“Imamo još dva i po meseca, u kojima je uobičajeno da bude jakih južnih vetrova i talasa, tako da mislim da naper koji je na plaži neće zaštititi dalje širenje erozije i naše objekte”, objasnio je direktor Ulcinjske rivijere Bojan Đakonović, prenosi Radio Televizija Crne Gore.

Kako je naveo stanje na pojedinim delovima plaže je gore nego što je bilo.

“Šteta na našim objektima je 297.000 evra. Mi smo taj elaborat, koji je sastavljen pre nekoliko dana, prosledili Vladi i nadležnom ministarstvu sa molbom da, u što hitnijem roku, odgovore na naš zahtev. Dakle, da nam pomognu u sanaciji objekata, izgradnji restorana i odvoženju šuta – materijala koji je nastao rušenjem objekata na našem imanju”, rekao je Đakonović.

Direktor Ulcinjske rivijere smatra da će trebati dosta novca da se pričinjena šteta sanira. 

O eroziji na Adi Bojani se govori duži niz godina i tek sada je napravljena Studija koja je ponudila nekoliko rešenja za ovaj problem.

Energetski portal

 

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti